2013. augusztus 28., szerda

A második világháború és Trianon - Jelenlegi ára: 12 000 Ft

Eladó a Nemzet és Emlékezet sorozat 2 db kötete. Teljesen új és bontatlan. Csak egyben.
A második világháború
 
A 892 oldalas, korabeli képeket is közlő könyv ismerteti az 1945-1948-as évek, a Rákosi-rendszer, a késő Kádár-rendszer, valamint a rendszerváltás első éveinek szövegeit, és érinti az ún. "felszabadulás" kérdését is. A Horthy-rendszer általános értékelése, amely összefügg a háborúval, a nyilas uralommal, 1956-tal és 1919-cel, korlátozott mértékben ugyan, de szintén helyet kap a szövegek között.  
A kötet külön foglalkozik a magyarokra vonatkozó vagy a magyarokat is érintő német hadműveleti parancsokkal, a munkaszolgálat történetével, a német-magyar tárgyalásokkal. A válogatásban helyet kapnak a Magyarországról és a magyar honvédségről készített német értékelések is. A közéleti emlékezetet tárgyaló részben a háborúval kapcsolatos politikai felszólalások mellett a legismertebb magyar költőktől származó versek is szerepelnek.
Trianon
A Nemzet és emlékezet sorozat második darabjaként megjelenő kötet a történelmi Magyarország fölbomlása, a trianoni békeszerződés megalkotása, valamint politikai és szellemi utóélete dokumentumainak gazdag gyűjteménye. Az egykorú források mellett a szakirodalom jellegadó műveinek több évtizedre visszatekintő válogatása, valamint a békeszerződés és a békerevízió kérdéseivel foglalkozó roppant tömegű ideológiai-publicisztikai termés legfontosabb és legtanulságosabb szemelvényei kapnak helyet benne. Végül széles körű annotált bibliográfia tekinti át a témakör forrásanyagát és a kapcsolódó történeti visszaemlékezéseket, valamint az utóbbi években rendkívül megszaporodott szakirodalmi munkákat.



Jelenlegi ára: 12 000 Ft

Az aukció vége: 2013-09-18 09:15
. A második világháború és Trianon - Jelenlegi ára: 12 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése